07.09.2006

                                       SÖZLEŞME


Bir tarafta .......................yerleşik ............Eczacı Odası (bundan sonra ...EO olarak belirtilecektir), diğer tarafta Cumhuriyet Mah. Silahşör Cad. No:77 Bomonti-Şişli İstanbul adresinde yerleşik Anadolubank A.Ş. (bundan sonra BANKA olarak belirtilecektir)aşağıdaki şartlarda anlaşmaya varmışlardır.

1- Sözleşmenin Konusu:

Bu sözleşmenin konusu, ...EO üyelerine, başta kredi ve mevduat olmak üzere çeşitli Bankacılık Hizmetlerini almak için BANKA'yla anlaşma yapıldığının duyurulmasıdır. Bu amaçla, ....EO tarafından sözleşmenin internet sitesinde duyurulması ve Oda basılı yayınlarında BANKA ile yapılan sözleşmeye, haber mahiyetinde ücretsiz olarak yer vermesi karşılığında, BANKA'nın ...EO üyelerine bu sözleşmede belirtilen koşullarda Bankacılık işlemlerinde çeşitli faiz, komisyon indirimleri ve avantaj sağlamasıdır.

2- BANKA'nın ...EO üyelerine Sunacağı İmkanlar ve Avantajlar:

a) ...EO üyelerine, BANKA kendi değerlendirmesi sonucunda ve kendi belirleyeceği kriterlere göre uygun gördüğü üyelere, Bankacılık Kanunu ve diğer ilgili yasal mevzuat hükümlerine uygun olmak koşuluyla, dilediği tutarda nakdi veya gayrinakdi kredi tahsis edebilecektir. Kredi tahsis edip etmemek, tahsis edilen kredinin tutarını ve alınacak teminatları belirlemek tamamen Banka'nın takdirinde olup, Banka bu hususta kendi yapacağı değerlendirmeye göre karar verecektir. Banka, ...EO üyelerinden, uygun bulmadıklarına kredi kullandırmamaktan dolayı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

b) Nakit krediler, Aylık Eşit TAksitli, Rotatif ve Spot Kredi şeklinde kullandırılabilecektir. Oda üyelerine, kullandırım tarihinde Bankanın aynı tür kredilere uyguladığı faiz oranı üzerinden aylık eşit taksitli krediler için %0,05 (aylık oran üzerinden), Spot ve Rotatif Krediler için yıllık faiz oranının % 6'sı kadar indirim uygulanacaktır.

c) Kredi tahisisi ve kullandırımı Bankaca uygun görülen üyelere, kredi geri ödemeleri süresince her ay Bankamızdan yapacakları 10.000 YTL'ye kadar 3 adet EFT işlemlerinden masraf alınmayacaktır.

d) ...EO üyelerine, 50.000 YTL üzeri vadeli mevduatları için Banka'ca o tarihte vadeli mevduata uygulanan cari mevduat faiz oranı üzerine en az 1 puan eklenerek fiyatlama yapılacaktır.

e) .... EO üyelerine, Banka kendi iç düzenlemelerine ve yasal mevzuata uygun olarak yapacağı değerlendirme sonucunda Çek Karnesi verilmesini uygun görürse, bu müşterilerin Bankaya ödemekle yükümlü oldukları çek karnesi bedeli üzerinden % 10 indirim yapılacaktır. Bu indirim yılda bir defaya mahsus, sadece bir adet 10'luk veya 25'lik çek karnesi için geçerlidir.

f)...EO üyelerine, iş yeri, konut,araç, hayat sigortası, Eczanem Sigorta Paketi ve Bireysel Emeklilik Sistemine Bankamız aracılığıyla üye olmaları durumunda sisteme girişte peşin olarak alınan masraf ve komisyonlarda üye sayısına göre belirlenecek olan indirimlerden yararlanabileceklerdir. (... EO üyelerine özel, sigorta ve BES konusunda deneyimli personeli tarafından verilecek ücretsiz seminere katılım ve istenilmesi durumunda üyelere özel hizmet verilebilecektir.)

g) Kredi ilişkisine girilen ... EO üyelerine, bankanın uygun gördüü, tutarlarda Kredili Mevduat Hesabı (KMH) tanımlaması yapılabilcektir.

3- SÖZLEŞMENİN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ VE SÜRESİ

Bu sözleşme .............tarihinde taraflar arasında iki nüsha olarak imzalanmış ve imza ...........tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olup, bu tarihten itibaren 1 yıl süre ile geçerli olacaktır. Banka, hiçbir sebep ileri sürmeksizin ve sözleşmenin süresinin bitimini beklemeksizin sözleşmeyi tek taraflı olarak dilediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

4- YETKİLİ YARGI YERİ

Bu sözleşmenin uygulamasından ortaya çıkabilecek uyuşmazlıklarda yetkili Yargı Yeri İstanbul (Merkez) Mahkemeleri ve İcra Daireleridir.





.............Eczacı Odası                              ANADOLUBANK A.Ş.