12.05.2010 İTS İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
ÇOK ÖNEMLİ
İTS İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
1 Haziran 2010 Tarihinde başlayacak olan İlaç Takip Sistemi hakkında Eczacı Kamuoyu ve basında farklı bilgiler yer almaktadır.
İTS uygulaması konusunda Ankara’da eğitim çalışması gerçekleştirilmiş ve Odamız tarafından görevlendirilen 4 üyemiz bu toplantıya katılmıştır. Eğitime katılan arkadaşlarımız tarafından sizlere verilecek eğitime esas olacak deneme ve test uygulamaları başlamıştır. İlk uygulama sonuçlarının alınmasını takiben Odamız tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlenip sizlere çağrı yapılacaktır. Bu toplantı yapılana kadar aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi, Üyelerimizin Odamız WEB Sitesi, Odamız SMS bildirim sistemi, yazılı duyurularımız ve temsilcilerimiz tarafından yapılacak duyurular dışında hiçbir bilgi kaynağına itibar edilmemesi gerekmektedir.
- 16 Mayıs Tarihinden itibaren karekodlu ilaçlar Medula-Reçete Provizyon Sisteminden İTS kaydı yapılarak verilecektir.
- 16-Mayıs/1 Haziran tarihleri arasında karekodu olmayan ilaçlar mevcut uygulamada olduğu gibi İlaç Fiyat Küpürü ve barkodları kesilerek verilecektir.
- 1 Haziran tarihinden itibaren karekodu olmayan ilaçlar sisteme kayıt edilemeyecektir.
Eczane stoklarındaki karekodsuz ürünler Ecza Depolarına iade edilecek olup iade yöntemi ile ilgili sizlere daha sonra bilgi verilecektir.
TRABZON ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU