23.03.2021 SAĞLIK BAKANLIĞI AŞI PROGRAMI HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen Covid-19 aşılama programı kapsamında, ülke genelinde faaliyet gösteren tüm sağlık tesislerinde çalışan personelin öncelikli grup olarak aşılanması planlanmıştır. Ülke genelinde sağlık tesislerinde çalışan personel Covid-19 aşılama planına dâhil edilmiş ve aşılama işlemi büyük oranda gerçekleştirilmiştir.

Ancak aşılama programı amacıyla geçtiğimiz ayda Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi, Sağlık Personeli Takip Sistemi, EKİP portal ( https://ekip.saglik.gov.tr ) sistemleri üzerinden yeni kaydedilen ya da kayıt güncellemesi yapılan aşılanacak personel verilerinin, tekrar kontrol ve güncellenme işleminin yapılması gerekmektedir. Çalışma Bilgisi Güncelleme, Yeni Kayıt Ekleme ve Yetkilendirme ekranlarına giriş yapmak için e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi kullanılmalıdır.

Sağlık Bakanlığına bağlı kamu sağlık tesisleri için yapılmış kayıtlara Personel Hizmetleri Başkanı/Destek Hizmetleri Başkanı, diğer sağlık tesisleri için (özel, üniversite, diğer kurumlar vb.) yapılmış kayıtlara ise Sağlık Hizmetleri Başkanı tarafından son kontrol yapılarak onay verilebilecektir.

Taleplerin değerlendirilebilmesi için ekte yer alan formda istenilen bilgiler https://ekip.saglik.gov.tr/ adresinden yapılması gerekmektedir. EKİP-PBY’ye ait süreçlerin detaylı anlatıldığı kullanım kılavuzu aynı adreste yer almaktadır.

 

Gereğini bilgilerinize sunarız.

EK DOSYALAR

EK