28.12.2007 SGK'YA SORULANLAR (DÜZELTİLDİ)

SORU 1: Rexapin 2,5 F31 bipolar bozukluk F32 depresyon teşhisli raporlarla ödenirmi

CEVAP: F 31’de ödenir.

 


SORU 2:
Solıan 200 Tablet Hangı Teshısde Odenır.(Bıbolar Bozuklukda Odenır Mı.)
CEVAP: Prospektüs endikasyonuyla uyumlu rapor teşhislerinde ödenir. (Bipolar Boz. Ödenmez)

 

SORU 3: Zeldox Tablet 05/12/2007 Tarıhlı Cevabınızda Sızofrenıde Odenır. 12/12/2007 Tarıhlı Cevabınızda Ise Sızofrenı ve Bıbolar Bozuklukda Odenır.
Dogru Mudur? Her Ikı Teshısde de Odenırmı?

CEVAP: Her ikisinde ödenir.

 

 

SORU 4: Megace Tb. Akciğer Ca. -Damak Neoplazmı Gibi Teşhislerde Raporlu Olarak Verilebilir mi? Endikasyonunda bu teşhisler yok? Meme Ve Endometrıum Ca . Kullanımı Var.

CEVAP: Magace de prospektüs endikasyonu uyumuna bakılmalıdır.İlacın Meme ca ve endometrium ca, kanser yada edinilmiş bağışıklık yetmezliğine bağlı anoreksi ve kilo kaybı  haricince endikasyonu yok.

 

 

SORU 5: Raporda Foradil Combi 400 Yazıyor Reçetedede Foradıl Combi 400 Yazılmış.Biz Hastaya Foradıl Combi 200 Vermişiz Ödeme Konusunda Sıkıntı Olurmu Verebilirmiyiz

CEVAP: Reçetedeki forma sadık kalınız

 

 

SORU 6: Kırmızı reçeteli majıstral ilaç verdiğimizde sistem o reçeteyi  B grubuna dahil ediyor, majıstral olarak girdiğimiz için. A grubuna dahil edebilmemiz için ne yapmamız gerekir.

CEVAP:  bu sorunu çözmek için eczanenizde yapabileceginiz bir işlem yoktur. Provizyon sisteminin sınıflandırması geçerlidir.

 

 

SORU 7: Rapor tanıları iskemik kardiyopati ve hiperlipidemidir.LDL kolesterol değeri 153.Kolesterol ilacı alabilir mi?

CEVAP: İskemik kardiyopati Koroner arfer hastalığı olarak değerlendirildiğinden LDL 100’ün üzerindeyse ilaç ödenir.

 

 

SORU 8: Zometa 4 mg ıv flakon için Artvin Devlet Hastanesinden çıkarılan, üç uzman hekimden oluşan tedavi şemalı sağlık kurulu raporunda Teşhis (C50 Meme maling neoplazmı+Kemik metaztası+Hiperkalsemi) şeklindedir. Bu ICD10 kodu ve teşhislere göre ilgili ilaç ödenirmi.

CEVAP: prospektüs endikasyonu   dahilindedir. Ödenir

 

 

SORU 9: 23.11.2007  K.T.Ü Pediatrik Nöroloji Polikliniğinde Çıkmış Rapor Da İlacın Ticari İsmi Convulex Yazılmış Bu Şekilde Raporu  Kabul Edebilirmiyiz

CEVAP: Evet

 

 

SORU 10: Özel hastanelerden (ŞAR) çıkmış raporlarda sadece Tc Kimlik no bulunmakta hastanın sicil nosu bulunmamaktadır. bu bir sorun teşkil eder mi?
CEVAP: Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu rapor formatınca uygun olmayan raporlar geçerli değildir. Hasta sicili bu formatın kati şartı değildir. T.C: yazılması yeterlidir.

 


SORU 11: G60 - Kalıtsal ve idiopatik nöropati teşhis kodu ile çıkmış bir rapor ile neurontin 800 ilacı hasta katılım paylı verilebilir mi? verilemezse raporda nasıl bir düzeltme yapmamız gerekmektedir?
CEVAP: İlgili teşhiste katılım paylı ödenir. 27.11.2007 tarihli 7 numaralı cevabımızdaki tabloya uygun raporlar kabul edilir.



 SORU 12: 12.01.2007 tarihli Hipertansiyon, Hiperlipidemi, Kalp yetmezliği raporunda ilaç isimleri yer almamaktadır. Pratisyen hekim tarafından reçeteye yazılan her türlü ilaç verilir mi?
CEVAP: Hiperlipidemi için LDL değeri yazılmış olmalıdır. 13.02.2007 tarihi öncesinde çıkan raporlarda ilaç ismi aranmamaktadır.


 

Pdf Aktar