30.11.2021 SGK Başkanı Sayın Cevdet Ceylan ile Görüşme

SGK Başkanı Sayın Cevdet Ceylan ile Görüşme

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Saygın Garğın ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Ali Erdem, 29.11.2021 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Cevdet Ceylan’ı makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmede Sayın Kurum Başkanına aşağıdaki konular aktarıldı ve bu konularla ilgili süreçler değerlendirildi.

• Kurum tarafından istenen, medikal malzeme reçeteleri ve eki belgelerin taranarak teslim edilmesi uygulamasının kaldırılması ve bu konuda SSGMler tarafından yapılan iade işlemlerinin durdurulması talebimiz,
  • KKİ uygulanmayan/eksik uygulanan ilaçların eczane ekonomileri üzerinde yarattığı olumsuz etkinin önlenmesine yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili önerilerimiz,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolün revizyon sürecinin sonuçlandırılması talebimiz.