BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9-11 Haziran 2006 tarihinde yapılan,TEB yönetim,denetim,haysiyet divanı ve 47 Eczacı Odası yöneticilerinin katildığı bölgeler arası toplantısı AYDIN Eczacı odasının ev sahipliğinde yapılmıştır.Yönetim ve delegasyonumuzla toplantıya katıldık.
          Toplantıda ağırlıklı olarak SSK da yaşanan sorunlar ile 6197 sayılı yasanın gecikmesi ve Diyarbakır milletvekili Aziz AKGÜL tarafından meclis başkanlığına verilen özel ve tüzel kişilerin sahip olacağı ve mesul müdür maarifeti ile Poliklinik,Eczane,Diş muayenehanesi vb.sağlık işletmeleri açabilmelerine olanak verilmesi yönndeki yasa teklifi tartışılmıştır.
           Toplantı arasında Meclis Sağlık komisyonu başkanı Prof.Dr.Cevdet ERDÖL' arayarak konu ile ilgili düşüncelerini sorduğumda  yasa teklifini gündeme almayacağını ifade etmiştir.Bu bilgiyi toplantı gündemine aktardım.
Toplantı süresince söz alan bütün başkanlar yaşanan sorunlara TEB nin gereken hassasiyeti gösteremediğini,sorunların her geçen gün ağırlaştığını ve zincir eczane kabusunun meclis gündemine düştüğünü ve çok hassas bir süreç yaşandığını ifade ettiler.
Toplantı öncesi TEB Merkez heyeti toplantısı yapıldı kaldığımız otelde.Biz l2 eczacı odası başkanı  aramızda yaptığımız toplantı ve aldığımız karar ile Merkez heyeti toplantısına katılma ve görüşme talebinde bulunduk.Kabul edildi ve 5 oda başkanı toplantıya katıldık.Esas itibariyle sorunların ağırlığı ve 6197 sayılı yasa değişikliği gündemli SEÇİMSİZ TEB OLAGANÜSTÜ GENEL KURULU  yapılmasını istedik.Merkez heyeti yöneticileri Olağanüstü kurul gerektirecek bir gündem olmadığını ifade ettiler.Bizler bu tavır üzerine genel kurulda bu talebimizi yineledik.Ve önümüzdeki süreçte bu talep doğrultusunda çaba sarfedeceğiz.Zira Eczacı camiası bu güne kadar böylesi ağır sorunlar yaşamadı.Mesleğimize ve ekmeğimize göz diken sermaye guruplarına ve eczacının psikolojisini bozacak kadar sıkıntılara sebep olan bürokratik işlemlere karşı TEB,47 eczacı odası ve 23.000 eczacı  TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ önderliğinde Onurlu bir duruş sergilenmesini istiyoruz.
           Hem sorunlarımızın görüşülmesi hem de genel kurul talebimize desteginizi sağlamak üzere 17 Haziran 2006 Cumartesi saat:12.00 da odamız toplantı salonunda sizlerle birlikte olmak istiyoruz.
           Saygılarımızla.

Nevzat AKMAN