ECZACI ODALARI VE MESLEKTAŞLARIMIZA ÇAĞRI

ECZACI ODALARINA VE MESLEKTAŞLARIMIZA ÇAĞRI

Ülkemiz ve mesleğimiz için sıkıntılı bir değişim süreci yaşanmaktadır.

Geleceğimizi derinden etkileyecek bu dönemde; Genel Sağlık Sigortası, Aile Hekimliği uygulaması, AB müktesebatına uyum süreci, Sosyal Güvenlik Reformu ve 6197 sayılı yasanın değiştirilmesi çalışmaları gibi önemli değişiklikler gündemimizi oluşturacaktır. Tüm bu değişiklikler riskleri ve fırsatları birarada içinde barındırmaktadır.

Geleceği şekillendirecek ve bu değişimi yönetecek, eczacının sorunlarından haberdar, önceliklerini eczacı lehine kullanacak, tabandan kopmamış, üyesine yabancılaşmamış bir Merkez Heyeti oluşturmak tüm eczacıların ortak hedefi olmalıdır.

Mesleğimizi geliştirmek adına tüm kişi ve kurumlarla olumlu ilişki kurabilen, 6197 sayılı yasanın değişimi sürecinde mesleğimiz ve meslektaşlarımız aleyhine gelişebilecek oldu bittilere karşı duran, eczacılık fakülteleri ve ekonomik örgütlerimiz olan ecza kooperatifleri ile birlikte gerekli paylaşımları geliştirebilen, eczacılığın kazanılmış haklarını sonuna kadar savunacak, eczacılara ve eczanelere yönelik yeni projeler üretecek vizyona sahip bir Merkez Heyeti tüm eczacıların beklentisidir.

Sağlık hizmetlerinin halka kamusal bir hizmet olarak sunulduğu modelleri savunan, bilimsel öncelikleri gözeterek halk sağlığını korumayı hedefleyen, eczacılıkta dünya standartlarını amaçlayan, ülke sorunlarına duyarlı, halkımızın ve mesleğimizin çıkarlarını bir arada savunabilen bir Merkez Heyeti oluşturmak tüm meslektaşlarımızın ortak dileğidir.
Ülkemizde bölgelere özgü sosyal, kültürel ve ekonomik farklılıklar yaşansa da, eczacının yaşadığı sorunlar ortaktır.

Bu nedenle; mesleki sorunlar ortak paydasında, tüm eczacıların güven duyacağı, geniş tabanlı, çağdaş, katılımcı ve ekip çalışmasını benimsemiş yönetim anlayışlarını ortaya koyacak, demokratik bir biçimde oluşacak, kişilerin iradelerine ipotek koymayan, tek adamcılıktan uzak, dayatmacı olmayan bir Merkez Heyeti oluşturmak üzere kaygılarımızı, görüşlerimizi paylaşan tüm Eczacı Odalarını birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

İSTANBUL ECZACI ODASI, İZMİR ECZACI ODASI, ANTALYA ECZACI ODASI,
TRABZON ECZACI ODASI, BURSA ECZACI ODASI, KOCAELİ ECZACI ODASI,