SGK'NA REÇETE TESLİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR!

1) Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında olan Emekli Sandığı-Bağ-Kur-Sigorta reçeteleri aynı anda kuruma getirilmek zorundadır. 4 adet evrak teslimat formu  (1adet 1.kolide, 1 adet 2.kolide, 1 adet eczacıya, 1 adet reçeteyi teslim alacak kişiye)  eksiksiz olarak tamamlanıp, kolilerle birlikte kuruma teslim edilmesi gerekmektedir.

2) Eksiklikleri olan reçeteler kurum tarafından eksiklikleri giderilene kadar teslim alınmayacaktır.

3) Reçeteler A grubu 1 koli ve B grubuda 1 koli olmak üzere ayrı 2 koli halinde teslim edilmesi gerekmektedir.

4) 1. koli içerisinde A grubu reçeteler;

a) Emekli A grubu reçeteler: 3 adet fatura (fatura aslı, fatura 2. nüshası, fatura fotokopisi ) + 3 adet döküm özet bilgisi + 3 adet ayrıntılı döküm özet bilgisi ayrı zarf.

b) Bağ-Kur A grubu reçeteler :   3 adet fatura (fatura aslı, fatura 2. nüshası, fatura fotokopisi) + 3 adet döküm özet bilgisi + 3 adet ayrıntılı döküm özet bilgisi ayrı zaf.

c) Sigorta A grubu reçeteler : 3 adet fatura (fatura aslı, fatura 2.nüshası, fatura fotokopisi) + 3 adet döküm özet bilgisi + 3 adet ayrıntılı döküm özet bilgisi ayrı zarf.

d) Koli dışına; Kolinin hangi eczaneye ait olduğunun ve hangi grup reçetelerin olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.

e) Reçeteleri teslim ederken; koli içerisindeki Emekli A, Bağkur A, Sigortalı A reçetelerinin faturalarından ayrı ayrı 1 fotokopi ve ayrı ayrı 2 adet döküm özet bilgisini koli dışında evrak teslim alan kişilere ayrıca verilmesi gerekmektedir.

5) 2. koli içerisinde B grubu reçeteler olması gerekmektedir. 4. maddedeki uyulması gereken hususlar aynen  B grubu reçeteleri içnde geçerlidir.

6) A ve B grubu için fatura tarihi her ayın son günü olma zorunluluğu vardır.

7)  Kan ürünü fatura tarihi her ayın 15 veya ayın son günü olması gerekmektedir.

8) Kan ürünü reçeteler ayrı bir zarfla elden ilgili eczacıya teslim edilmesi gerekmektedir.

9) Kan ürünü reçeteler kuruma teslim edilirken 3 adet fatura (fatura aslı + fatura 2. nüshası + fatura fotokopisi) , 3 adet döküm özet bilgisi + 3 adet ayrıntılı döküm özet bilgisi gerekmektedir.

10) a) Yurt dışı  reçeteler kuruma ayrı zarflarda teslim edilecektir.

b) Yurt dışı reçete dilekçeleri 4 adet olmalı. 3 dilekçe zarfın içinde, 1 dilekçede zarfın dışında evrak teslim alan kişiye verilmesi gerekmektedir.

c) Dilekçe üzerinde; toplam reçete adedi + toplam reçete tutarı ve reçete dönemi tarih aralığı açıkça belirtilmelidir.

d) Yurt dışı faturaları ülke bazında ayrı faturalandırılması gerekmektedir. 3 adet fatura (fatura aslı + fatura 2.nüshası + fatura fotokopisi) ve 3 adet reçete listesi olması gerekmektedir.

e) Reçeteler deneme sayfasından işlenecek ve farmakomdan çıkarılan çıktıya eklenmesi gerekmektedir. Deneme recetesi için saymanlık kodu 999999 recete sicil no 444444444 karne no(z123456 )yazılması gerekmektedir.

1-2-3-6 AĞUSTOS-------------- TRABZON

7-8 AĞUSTOS-----------------------GİRESUN