TEB BAŞKANLIK DİVANI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI İLE GÖRÜŞME YAPTI....

19/06/2007

TEB BAŞKANLIK DİVANI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MURAT BAŞESGİOĞLU İLE GÖRÜŞME YAPTI

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, II.Başkanı Ecz.Alaaddin Işık, Genel Sekreteri Ecz.Sertaç Özmen, Saymanı Ecz.Fırat Ateş ve Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Ali Aslan 19 Haziran 2007 Salı günü (bugün) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu’nu ziyaret ederek Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanacak protokol ve Örnekleme Yöntemi konularında görüşme yaptılar.

Görüşmede, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında imzalanacak protokol çalışmalarına hız verilmesi ve örnekleme metodu ile ilgili uygulama başlangıç tarihinin ertelenmesi yönündeki taleplerimiz iletildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği gereği, 1 Temmuz 2007 tarihine kadar eczanelerin sözleşme yapması gerektiğinin iletilmesi üzerine, Sayın Bakan tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüşme yapılarak protokol metninin Birliğimize gönderilmesi ve protokol görüşmelerine hız kazandırılması bildirildi.

Yapılan görüşmede ayrıca, T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 13.06.2007 tarih 2007/46 “Fatura Bedellerinin Ödenmesi” konulu Genelgede, reçete kontrolünde uygulanacak olan örnekleme yöntemi ile ilgili olarak muallak ifadelerin yer aldığı, uygulamanın yeterince detaylandırılmadığı ve Genelgenin yayımı tarihinden sonraki ilk fatura teslim tarihine kadar bildirim yapılması istenmek suretiyle uygulamanın aceleye getirildiği şeklindeki görüşümüz Sayın Bakana sunuldu. Genelgenin mevcut haliyle yeterli bilgilendirme yapmaması itibariyle, uygulamanın üyelerimiz tarafından olumsuz karşılandığı; gerekli bilgilendirme yapılması ve uygulama başlangıcı için belirli bir süre tanınmasının daha sağlıklı olacağı belirtildi. Sayın Bakan, söz konusu talebimizin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından olumlu değerlendirilmesi konusunda Kurum yetkililerine bildirimde bulundu.