YEŞİL REÇETEYE TABİ PSIKOTROP İLAÇLARLA İLGİLİ

23.08.2005

.

T.C Saglik Bakanligi Ilaç ve Eczacilik Genel Müdürlügü'nün Yesil Reçeteye Tabi Psikotrop Ilaçlarla ilgili 10.08.2005 tarih ve 041141 (2005/126) sayili Genelgesi

34.A.00
YÖNETIM KURULU BASKANLIGI'NA,
T.C Saglik Bakanligi Ilaç ve Eczacilik Genel Müdürlügü'nün 15.08.2005 tarih 41578 sayili yazi ile Birligimize gönderdigi Yesil Reçeteye Tabi Psikotrop Ilaçlarla ilgili 10.08.2005 tarih ve 041141 (2005/126) sayili Saglik Bakanligi Genelgesi yazimiz ekinde gönderilmektedir.
Bilgilerinizi ve söz konusu Genelgenin üyelerimize duyurulmasini rica ederim.

Saygilarimla,

Ecz. Sabih Tekin ÇAGLAR

GENELGE
                   T.C SAĞLIK BAKANLIĞI
                 İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü
Sayı B 100IEG120013
Konu Yeşil Reçete                                                 Ankara
                                                               10.ağustos.2005
                     ..........VALİLİĞİNE
                  (İl Sağlık Müdürlüğü)

Bilindiği üzere,Bakanlığımızca 12.01.1986 tarıh ve 2677 sayılı tamım ile psıkotrop  madde ve müstahzarlar için Yeşil Reçete uygulamasına geçilmiştir.
Bakanlığımıza ulaşan şikayet ve tespitler sonucunda sözkonusu ilaçların önemli ölçüde suistimal edildiği ve bu suistimalin büyük oranda reçetelendirme özelliklerinden kaynaklandığının saptanması nedeniyle Genel Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Uyuşturucu ve Psıkotrop Maddeler Danışma Komisyonunun 20.06.2005 tarihli toplantısında Yeşil Reçeteye Tabi ilaçların tüm formlarının (ampul,tablet,damla formları da dahil reçetelendirilmesinde herbir yeşil reçete aynı etkin maddeyi içeren ilaçlardan enfazla 2(iki) kutu yazılabilmesine,bu miktarın üstündeki ilaçların reçetelendirilmelerinde hastalık tanısı,ve ilaç kullanım doz şemasını içeren ilgili klinik/bilim dalı/ana bilim dalı/varsa sağlık kurulu raporunun reçeteye eklenmesi suretiyle yapılmasına karar alınmıştır.
Bu nedenle yukarıda belirtilen hususların iliniz dahilindeki tüm sağlık kurum,kuruluşlarınca,serbest hekim,veteriner hekim,diş hekimi,ecza depoları,ve eczanelere duyurulmasını önemle rica ederim.

Prof.Dr.Necdet Ünüvar
                                          Bakan Adına Müsteşar